Procesvand
Autoklaver og pasteuranlæg har brug for god kvalitet af den vand som anvendes
Autoklaver og pasteuranlæg har brug for god kvalitet af den vand, som anvendes til at producere damp med. Der er altid i fødevareproduktion en risiko for at dampen, selv om den er indirekte, kan komme i forbindelse med fødevaren, og derfor skal være egnet til fødevarebrug.
Udover damp til en autoklave produktion vil der også være kølevand til afkøling efter opvarmning. Kølevandet kan komme eksternt fra eller være en del af kondensatet fra dampen, som er kølet med køletårsvand.
Ved kontrol af kvalitet tages prøver fra 4 steder i processen:
- Spædevandet
- Overbeholdervandet
- Kogevandet
- Kølevandet
acti-Chem har udviklet special produkter til procesvandsapplikationer, som beskytter mod belægninger som kalk og fedt, misfarvninger og bakterier (kølevandet).
Ved idriftsættelse af vores vandbehandling gennemgås anlægget i henhold til de parametre, som kan have indflydelse på kvaliteten. Ved senere inspektioner inspiceres hovedområder på autoklaven og der rapporteres om eventuelle forslag til handlingspunkter, for at opnå den bedste behandling og levetid for produkterne.
En TWM-aftale med acti-Chem giver forbedringer, besparelser og miljøfordele