Dansk English

Allerede oprettet Bruger

Husk log ind

Nyheder - hold dig ajourført med det vigtigste

 
20/02 2015 kl. 10:13
SE Blue Equity investerer i acti-Chem
SE Blue Equity indgår partnerskab med acti-Chem, der er en førende virksomhed indenfor energibesparende vandbehandling til industrien. acti-Chem, med hovedsæde i Fredensborg, leverer skræddersyede vandbehandlingsløsninger i form af et cleantech totalkoncept, som sikrer kunderne den bedste drift, totaløkonomi og bæredygtighed.   
 
acti-Chem blev grundlagt i 1995 af kemiingeniør Thomas I. Clausen med det ene formål, at tilbyde kunderne maksimal beskyttelse af deres produktionsværdier på den mest energieffektive og omkostningseffektive måde - og i dag er behovet endnu større. På globalt plan skal et meget stort antal virksomheder i gang med at spare energi og vand uden, at det går ud over produktkvalitet, anlæggenes oppetid og levetid. Dette betyder for de fleste virksomheder et omfattende generationsskifte og opgradering af de vandførende processer.
 
acti-Chem har gennem årene opbygget en solid kundebase og erfaringer indenfor en række brancher i ind- og udland – herunder bl.a. fødevarebranchen, farmabranchen, energisektoren og fra industriproduktion generelt. Virksomheden har opnået et forspring indenfor flere områder – og dette forspring skal nu udnyttes til at internationalisere acti-Chem yderligere på markeder, hvor der i stigende grad fokuseres på energi- og vandeffektive totalløsninger.
 
Ejerkredsen vil fremadrettet bestå af familien Clausen og SE Blue Equity.
 
”acti-Chem er en meget veldrevet virksomhed med en stærk ledelse og position, som er skabt gennem et dedikeret team, sunde værdier, værdiskabende løsninger og kundefokus. Vi er meget stolte over, at familien har vist os tillid til, at vi i fællesskab skal ud på en rejse, hvor den unikke viden omkring vandbehandlingsløsninger skal bringes til udlandet. Vi er overbeviste om, at potentialet er stort og tilgængeligt.”, udtaler Nils Smith, partner i SE Blue Equity.
 
”At få SE Blue Equity ind som medejer skyldes ikke et ønske om at sælge acti-Chem. Det har alene været et ønske om at videreudvikle acti-Chem og udnytte vores forspring, herunder at få tilført ressourcer, som vi i dag ikke selv besidder. Med SE Blue Equity som partner får vi en kompetent og kapitalstærk medaktionær så vi hurtigere og mere træfsikkert kan realisere vores vækstambitioner i ind- og udland. Et kig på SE Blue Equitys struktur og ejerkreds vidner om en ægte lyst og en meget stærk evne til at fokusere langsigtet på det bedste indenfor dansk ingeniørkunst til energi- og vandeffektive processer. Vi har med aftalen fået skabt en platform, som er i absolut særklasse og som vil være til stor gavn for vores eksisterende og kommende kunder. Vi ser derfor med begejstring frem til samarbejdet.” udtaler Thomas I. Clausen, adm. direktør i acti-Chem.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:
acti-Chem, adm. direktør Thomas I. Clausen – tlf. + 45 2077 0000 – se også www.acti-Chem.dk
SE Blue Equity, partner Nils Smith – tlf. +45 2478 3357 – se også www.seblueequity.dk
 
Om SE Blue Equity
SE Blue Equity investerer i mindre og mellemstore virksomheder, der profiterer af omstillingen mod mere energi- og miljøeffektive løsninger. SE Blue Equity bidrager med kapital, kompetencer og netværk til i tæt fællesskab med ledelsen at udvikle og realisere værdiskabelse. SE Blue Equitys ankerinvestorer er Danfoss, SE-koncernen, PFA Pension, Lind Invest og management teamet.
 
SE Blue Equity har, udover acti-Chem, investeret i EMT Nordic, Roll-o-Matic, Eltronic, Fairwind, Primodan, Kohsel, Dynatest og Bramidan.
 
Læs mere på http://seblueequity.dk
 
Om acti-Chem
acti-Chem er en højt specialiseret dansk cleantech virksomhed, som hjælper store som små produktionsvirksomheder indenfor alle brancher, hvor der er vandførende processer. acti-Chem leverer værdiskabende løsninger til kunderne i form af besparelser på energi- og vandforbrug samtidig med at selskabets højteknologiske produkter beskytter kundernes anlægsinvesteringer og produktkvalitet. Dette gøres ved at betragte vandbehandlingen som en del af den samlede produktionscyklus og værdikæde.
 
Cleantech-konceptet anvendes primært indenfor damp- og hedtvandskedler, åbne og lukkede kølesystemer, fjernvarme- og kraftvarmeværker samt procesanlæg. Men også spildevandsanlæg og vandforsyninger kan trække på acti-Chems knowhow. Det primære marked er Skandinavien, men acti-Chems løsninger sælges til industrivirksomheder i hele verden.
 
Læs mere på www.acti-chem.dk